ГоловнаГоловнеГазопостачанняОбластям-боржникам обмежать газопостачання

Областям-боржникам обмежать газопостачання

Комунальні підприємства 11 областей України заборгували більше 25 млрд грн за газ. У зв’язку з цим боржникам обмежать постачання блакитного палива.

На сьогодні заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 25,5 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

Компанія «Нафтогаз України» надіслала телеграми керівникам областей, що мають найбільшу заборгованість за споживання природного газу (Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Волинська та Кіровоградська), та повідомила про те, що постачання природного газу превентивно обмежується до технологічного мінімуму у зв’язку з порушенням умов договорів та накопиченням значної заборгованості за спожитий природний газ.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 08.07.2010 №2467-VI «Про засади функціонування ринку природного газу» і Постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 №1729 природний газ в Україні реалізується лише за умови стовідсоткової оплати споживачами природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше «Нафтогаз» погрожував блокувати рахунки теплопостачальним компаніям, якщо енергетики не розрахуються за спожитий природний газ.

Всі ці заходи пояснювали тим, що непогашеная заборгованість підприємств ТКЕ віддаляє день розрахунку компанії з «Газпромом» за імпортований газ.

 
Коментарі (0)