ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКабмін вимагає у ТКЕ використовувати менше газу

Кабмін вимагає у ТКЕ використовувати менше газу

У Кабінеті Міністрів думають, як зробити Україну енергонезалежною державою. Для цього Уряд зробив ставку на економію газу. Якщо раніше Кабмін вимагав скоротити споживання палива на 10%, то зараз мова йде про 30%.

Кабінет Міністрів ставить завдання перед промисловими споживачами та підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) скоротити використання природного газу в опалювальний сезон 2014-2015 рр. на 30%, а для бюджетних установ - на 10%. Про це повідомили в Уряді.

«Пропонується в період з серпня по березень 2014-2015 встановити наступні ліміти використання газу: для промисловості - 7,53 мільярдів кубометрів для бюджетних установ та організацій - 0,63 мільярдів кубометрів для підприємств ТКЕ - 5,85 мільярдів кубометрів. Крім цього, Кабмін прогнозує споживання природного газу населенням в опалювальний сезон в обсязі 13,56 мільярдів кубометрів, а виробничо-технологічні витрати і втрати газодобувних та газотранспортних підприємств - 2,66 мільярдів кубометрів. Загальний обсяг споживання природного газу прогнозується на рівні 30,23 мільярдів кубометрів», - йдеться в повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Уряд планує зменшити споживання природного газу на 5 млрд куб. м до 2020 року і тим самим знизити на 8,6 млрд грн. витрати держбюджету на компенсацію НАК «Нафтогаз України» різниці між закупівельною ціною імпортного газу та ціною природного газу для споживачів. Для цього в Мінрегіоні розробили механізм економічного стимулювання заміщення споживання природного газу іншими видами палива у сфері теплозабезпечення.
 
Коментарі (0)