ГоловнаНовини ЖКГПодіїКабмін вирішив скоротити майже 20 тис. штатних посад у держорганах

Кабмін вирішив скоротити майже 20 тис. штатних посад у держорганах

Кабінет Міністрів вирішив скоротити 19,3 тис. вакантних штатних посад в системі державних органів із квітня. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів
Кабінет Міністрів вирішив скоротити 19,3 тис. вакантних штатних посад в системі державних органів із квітня. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів, пише "Україна Комунальна".
 
Повідомляється, що 15 березня заступники міністра фінансів Роман Єрмоличев та Світлана Воробей зустрілись із дипломаткою з економічних питань посольства США Сарою Лонгбрейк для обговорення питань нових умов оплати праці на державній службі, фінансування пенсій та соцвиплат, а також реалізації Нацстратегії доходів.
 
Вакантні посади за системою оплати праці, що діяла до 2024 року, мали важливу роль для міністерств, адже, коли в міністерствах була значна кількість вакансій, а фонд оплати праці рахувався за граничною чисельністю, це створювало передумови його економії та призводило до виплат більшої заробітної плати. Уряд вирішив виправити таку ситуацію.
 

Уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади. 

 
Коментарі (0)