ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін витратить мільйони гривень на ЧАЕС

Кабмін витратить мільйони гривень на ЧАЕС

Кабінет міністрів виділив гроші на підтримку енергоблоків Чорнобильської АЕС у безпечному стані. Загалом на дані заходи в уряді планують витратити понад 700 млн грн.

Уряд витратить 745 млн грн на проведення робіт на Чорнобильській АЕС і перетворення об'єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему. Про це йдеться в постанові уряду №108 від 16 квітня 2014 року.

У повідомленні йдеться, що на підтримку в безпечному стані першого, другого, третього енергоблоків Чорнобильської АЕС та існуючого сховища відпрацьованого ядерного палива буде спрямовано 376,508 млн. грн, на виведення з експлуатації та частковий демонтаж окремих систем і елементів енергоблоків — 63,617 млн грн.
 
«На проведення організаційно-технічних заходів щодо управління, експлуатації, технічного обслуговування, ремонту систем, що забезпечують життєдіяльність Чорнобильської АЕС, забезпечення контролю за станом ядерної та радіаційної безпеки Кабмін спрямує 234,182 мільйонів гривень.
 
На створення на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС інфраструктури для поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами в 2014 році передбачено 27,264 мільйонів гривень, а на звільнення енергоблоків від ядерного палива – 43,7 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», наприкінці лютого керівництво Чорнобильської АЕС зазначило, що на станції забезпечений надійний захист. Офіційну заяву про це було опубліковано на сайті атомної електростанції.
 
Коментарі (0)