ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін ввів надзвичайні заходи на ринку електроенергії

Кабмін ввів надзвичайні заходи на ринку електроенергії

Уряд прийняв рішення ввести тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії. Відповідне розпорядження Кабміну буде діяти протягом місяця.

Кабінет міністрів вирішив ввести тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії. Про це йдеться в розпорядженні № 1296-р від 9 грудня 2015 року.

Як зазначається, документ прийнято з метою подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії у зв’язку з виникненням аварійних ситуацій в об’єднаній енергетичній системі України, викликаних пошкодженням електроенергетичних установок, їх елементів, споруд та забезпечення надійної, безперебійної роботи об’єднаної енергетичної системи України.
 
Таким чином, відповідне розпорядження дозволяє коригувати величину «зелених тарифів» на електроенергію, встановлювати додаткові платежі виробникам електроенергії, коригувати інвестпрограми, встановлювати вимоги до графіків виробництва та ліміти потужності.

Примітно, документ діє протягом місяця.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 13 листопада  в Україні набирали чинності «зелені» тарифи на електроенергію для приватних домогосподарств. Відповідна Постанова НКРЕКП оприлюднена на сторінках «Офіційного вісника України».

 
Коментарі (0)