ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКабмін запустить програму будівництва індустріального житла

Кабмін запустить програму будівництва індустріального житла

Уряд розраховує, що з наступного року запрацює програма будівництва індустріального житла.

Прем'єр - міністр України Микола Азаров під час брифінгу після відкриття нового житлового будинку, збудованого в рамках програми «Доступне житло» заявив про те, що уряд розраховує, що з наступного року запрацює програма будівництва індустріального житла.

«Зараз наші спеціалісти побували за кордоном, вивчили досвід, який є в європейських країнах – індустріальне зведення житла з низькою вартістю квадратного метра. Ми хочемо опуститись нижче 5 тисяч гривень за квадратний метр і при тому мати хорошу європейську якість квартир. Реалізація таких програм дозволить в рази збільшити обсяги житлового будівництва в країні і обсяги вирішення житлових проблем в наших країнах. Наразі на черзі стоїть приблизно півтора мільйони людей і вона практично з 80-х років застигла. Потрібно чесно та відверто про це говорити», - сказав він.

Нагадаємо, згідно з програмою здешевленої іпотеки (під 3%), нормативна вартість 1 кв. м житла для Києва складає 7 тис. грн, Київської області, обласних центрів, Севастополя і Сімферополя - 5 тис. грн, для інших населених пунктів - до 4 тис. грн. Для населених пунктів, розташованих в 15-кілометровій зоні від Києва, Севастополя, Сімферополя і обласних центрів, розрахункова вартість житла може бути збільшена на 10%.

 
Коментарі (0)