ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін затвердив методику розрахунку компенсації різниці в тарифах

Кабмін затвердив методику розрахунку компенсації різниці в тарифах

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 8 вересня, затвердив Методику визначення заборгованості з різниці в тарифах.

 

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 8 вересня, затвердив Методику визначення заборгованості з різниці в тарифах.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба уряду.

"Різниця між ринковим тарифами на тепло і гарячу воду і тими, за якими платили громадяни - це десятки мільярдів гривень. Цю різницю ми компенсуємо теплокомуненерго, що дасть їм можливість безперешкодно пройти опалювальний сезон", - сказав прем'єр.

Як уточнив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, документ був розроблений на виконання закону щодо врегулювання боргів за спожиті енергоносії підприємств тепло-, водопостачання і водовідведення.

"29 серпня вступив в силу закон, який, серед іншого, передбачає і врегулювання питання боргів ТКЕ. Для його реалізації необхідно методика розрахунків різниці в тарифах - сьогодні її затвердили, це важливе рішення. Документ дає можливість почати процедуру верифікації обсягів заборгованості з різниці в тарифах в розрізі кожного підприємства окремо. А далі - компенсація з держбюджету ", - цитує міністра прес-служба Мінрегіону.

За його словами, затверджена Методика передбачає механізм розрахунку підприємствами різниці в тарифах в розрізі категорій споживачів (населення і бюджетні установи), зокрема, передбачає положення про:

розрахунку фактичних нарахувань за теплову енергію та комунальні послуги;

розрахунку фактичних витрат на теплову енергію та комунальні послуги;

обмеженнях в частині величини втрат теплової енергії і води в мережах, які враховуються на підприємствах, при розрахунку різниці в тарифах.

Відповідно до Методики, розрахунки різниці в тарифах будуть подаватися суб'єктами господарювання в територіальну комісію з питань погодження заборгованості з різниці в тарифах, положення про яку було затверджено на засіданні Кабміну 1 вересня.

За даними Мінрегіону, робота територіальних комісій повинна бути проведена найближчим часом, адже суми, які будуть визначені комісіями, ляжуть в основу законопроекту про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2021", розгляд якого заплановано на вересень.

 

 

 

 
Коментарі (0)