ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін затвердив порядок розрахунку середньозважених тарифів на тепло з газу

Кабмін затвердив порядок розрахунку середньозважених тарифів на тепло з газу

Уряд затвердив порядок розрахунку середньозважених тарифів на тепло з газу для подальшого встановлення тарифів на тепло з альтернативних джерел
Вчора, на засіданні Уряду, було схвалено розроблений Держенергоефективності порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію з газу, її транспортування та постачання для потреб населення та бюджетних установ.
 
Це рішення є необхідним для належного виконання Закону України від 21.03.2017 №1959-VIII, яким запроваджується стимулюючий тариф на тепло з альтернативних джерел (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1959-19). Відповідно до Закону виробники тепла з альтернативних джерел енергії отримають:
 
- зафіксований на законодавчому рівні тариф на рівні 90% від тарифу на тепло з газу,
 
- у разі його відсутності – на рівні 90% від середньозваженого тарифу на тепло з газу.
 
«Затвердження Урядом зазначеного порядку дозволяє Держенергоефективності розраховувати середньозважені тарифи. У свою чергу органи місцевого самоврядування зможуть встановлювати підприємствам стимулюючі тарифи на тепло з альтернативних джерел на гарантованому Законом рівні», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 

Відповідно до Закону України від 21.03.2017 №1959-VIII зазначені середньозважені тарифи щоквартально, до 25 числа останнього місяця кварталу, розраховуються Держенергоефективності за інформацією НКРЕКП та органів місцевого самоврядування у порядку, затвердженому Урядом. 

 
Коментарі (0)