ГоловнаНовини ЖКГКабмін затвердив порядок використання бюджетних коштів на розвиток енергоефективності

Кабмін затвердив порядок використання бюджетних коштів на розвиток енергоефективності

Кабмін затвердив порядок використання бюджетних коштів на розвиток енергоефективності та виробництво енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії. Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили в прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. Кабінет Міністрів Украї

Кабмін затвердив порядок використання бюджетних коштів на розвиток енергоефективності та виробництво енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили в прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010—2015 роки. Відповідна постанова датована 29 червня 2011 р. Її реєстраційний номер 689.

В постанові йдеться, що головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження. Кошти використовуються з метою зниження рівня енергоємності валового внутрішнього продукту та оптимізації структури енергетичного балансу держави. Вони спрямовуються, зокрема,  на розроблення стандартів у сфері енергоефективності, проведення санації будівель бюджетних установ з розробленням проектно-кошторисної документації, впровадження когенераційних технологій на підприємствах комунальної форми власності у сфері теплової енергетики, будівництво та реконструкцію електричних мереж, будівництво пристанційних вузлів, підстанцій та електричних мереж для приєднання об'єктів, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел енергії тощо.

Як зазначається в пункті 4 постанови, використання бюджетних коштів здійснюється за процедурою, згідно з якою головний розпорядник бюджетних коштів за результатами проведення конкурсних торгів укладає договори з переможцями конкурсу (підприємства та організації усіх форм власності). Перерахування бюджетних коштів здійснюється на підставі актів виконаних робіт.

«Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку», - наголошуєт ься в постанові.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження прогнозує, що прийняття постанови дасть змогу удосконалити єдину організаційну основу для реалізації завдань державної політики у сфері енергоефективності та забезпечить розвиток сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива. Це дозволить значно підвищити ефективність споживання паливно - енергетичних ресурсів в усіх галузях національної економіки України і, відповідно, знизити енергоємність ВВП, оптимізувати структуру енергетичного балансу країни та підвищити рівень енергетичної безпеки держави.

 
Коментарі (0)