ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін затвердив типовий договір на постачання газу підприємствам ТКЕ

Кабмін затвердив типовий договір на постачання газу підприємствам ТКЕ

Про це йдеться в постанові уряду №357 від 29 квітня, оприлюдненому на сайті уряду 10 червня 2016р.

Кабінет міністрів затвердив новий типовий договір на постачання природного газу підприємствам теплокомуненерго) для виробництва теплової енергії для населення та надання послуг з централізованого гарячого водопостачання зі зниженим в 2 рази рівнем пені за несвоєчасні розрахунки за газ.

Про це йдеться в постанові уряду №357 від 29 квітня, оприлюдненому на сайті уряду 10 червня 2016р.

Затверджена Кабміном форма типового договору передбачає зниження рівня пені за несвоєчасні розрахунки за газ до рівня облікової ставки Національного банку (раніше була подвійна ставка НБУ).

Типовим договором передбачається норма, яка унеможливлює нарахування пені, штрафних та фінансових санкцій на заборгованість за спожитий газ, яка виникла із-за несвоєчасних розрахунків по пільгах і субсидіях.

Кабмін рекомендував постачальникам газу, зокрема НАК «Нафтогаз України», враховувати нову редакцію типового договору при укладанні угод на поставку газу виробникам теплової енергії.

НАК «Нафтогаз України» просить підприємства ТКЕ, які мають заборгованість за природний газ перед компанією, оприлюднити інформацію про свої доходи та витрати за період, коли ця заборгованість була сформована, а саме з 2011 року по теперішній час.

Станом на 1 червня 2016 року підприємства ТКЕ і теплоелектроцентралі заборгували Нафтогазу більше 19,8 млрд. грн.

 
Коментарі (0)