ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКабмін збільшив розмір компенсації для «Доступного житла»

Кабмін збільшив розмір компенсації для «Доступного житла»

Уряд має намір збільшити ступінь сприяння для декількох категорій українських громадян в рамках програми «Доступне житло», збільшивши суму компенсацій при покупці будинків і квартир

 

Уряд має намір збільшити ступінь сприяння для декількох категорій українських громадян в рамках програми «Доступне житло», збільшивши суму компенсацій при покупці будинків і квартир.

Як повідомили в прес-службі Кабміну України, деяким громадянам тепер буде покладатися компенсація половини вартості придбаного житла. Поки мова йде про двох категоріях, включених в програму компенсації 50% вартості: матерів-одиначок та малозабезпечених сімей.

За даними прес-служби з посиланням на главу правління Державного фонду сприяння житловому будівництву С.Комнатного, на даний момент дві зазначені категорії вже сьогодні можуть розраховувати на 50% -ву частку компенсації в рамках програми «Доступне житло». Пізніше в цей список буде введено учасники ATO, внутрішні переселенці і ще кілька категорій громадян.

В інших випадках розміри держпідтримки за даною програмою розраховуються від площі житла, що купується, помноженої на вартість 1 квадратного метра, але становить не менше 30% від загальної ціни житла. 10 жовтня цього року Кабінет міністрів вніс зміни до порядку надання держпідтримки. Крім права громадян самостійно обирати об'єкти житла в межах встановлених площі і цін в залежності від кількості членів сім'ї, уряд збільшив частку компенсації двом соціальним категоріям громадян.

 

 
Коментарі (0)