ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін змінив порядок надання субвенцій для підтримки Донбасу

Кабмін змінив порядок надання субвенцій для підтримки Донбасу

Кабінет міністрів змінив порядок надання субвенцій для підтримки Донбассу. Військово-цівільні адміністрації тримали повноваження самостійно визначати розпорядників субвенцій.

Кабінет міністрів змінив порядок надання субвенцій для підтримки Донбассу. Військово-цівільні адміністрації тримали повноваження самостійно визначати розпорядників субвенцій.

Кабінет міністрів України змінив порядок надання субвенцій для підтримки територій, постраждалих від конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні РБК-України з посиланням на відповідний документ.

Зазначимо, головним розпорядником субвенцій з держбюджету визначено Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Відповідно до змін, розпорядники субвенції за місцевими бюджетами визначаються рішенням відповідної місцевої ради, а при його відсутності відповідної військово-цивільної адміністрації.

Виконавчі органи місцевих рад (ВЦА) подають переліки об'єктів та заходів, видатки на які будуть здійснюватись за рахунок субвенцій, на узгодження МінТОТ.

Місцеві ради і ВЦА у місячний строк після погодження з міністерством забезпечують затвердження відповідних переліків об'єктів і заходів і подають до МінТОТ інформацію про затверджені місцевими бюджетами обсяги співфінансування та суми субвенції в розрізі кожного заходу.

 

На підставі зазначеної інформації міністерство здійснює підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Кабміну відповідного проекту розподілу субвенції між місцевими бюджетами.

Виконавчі органи місцевих рад (ВЦА) подають щомісяця до 5 числа МінТОТ інформацію про використання субвенції у розрізі об'єктів і заходів для узагальнення та подання щомісяця до 10 числа Мінфіну.

Нагадаємо, нещодавно уряд затвердив Державну цільову програму відновлення та розбудови миру в східних регіонах України. Згідно із документом, програма передбачає фінансування в сумі 4 млрд 762 млн 322 тис. гривень до кінця 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за пропозицією міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша, дана постанова була прийнята з доопрацюванням у встановлений регламентом термін.

 

 
Коментарі (0)