ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін знімає з себе відповідальність за підвищення тарифів ЖКГ

Кабмін знімає з себе відповідальність за підвищення тарифів ЖКГ

Збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги ініціює не Кабінет Міністрів, а Міжнародний валютний фонд.

Про це в ефірі «5 каналу» сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

«Не уряд, а МВФ каже про те, що головною умовою є підняття тарифів. Але Україна, на жаль, не співпрацює з МВФ, бо не підіймає тарифи… Зараз питання про підняття тарифів не стоїть з позиції Кабінету Міністрів», - зазначив Анатолій Близнюк.

За його словами, держава не ухвалювала рішення про підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

Нагадаємо, за словами колишнього Міністра ЖКГ Олексія Кучеренка, тарифи на послуги житлово-комунального господарства будуть підвищені рано чи пізно.

Фінансовий аналітик Олександр Охріменко переконаний, що з 1 січня тарифи на послуги ЖКГ в країні зростуть. Адже Україна у будь-що вирішила налагодити відносини із МВФ.

«Уряд поставив собі основну ціль будь-що відновити співпрацю із Міжнародним фондом аби отримати кредитні кошти.  Тому для цього будуть робити все – і на валютному ринку, і на ринку газу», - сказав він.

Зауважимо, Прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що Україна сподівається отримати  транш від Міжнародного валютного фонду, разом з тим не піднімаючи ціни на побутовий газ та опалення.

УНН

 
Коментарі (0)