ГоловнаНовини ЖКГПодіїКабмін знову виставив на продаж ДП «Криворізька теплоцентраль»

Кабмін знову виставив на продаж ДП «Криворізька теплоцентраль»

Кабінет міністрів України опублікував Перелік об'єктів великої приватизації на 2019 рік, в якому серед 21-го підприємства вказана і ДП «Криворізька теплоцентраль».
Кабінет міністрів України опублікував Перелік об'єктів великої приватизації на 2019 рік, в якому серед 21-го підприємства вказана і ДП «Криворізька теплоцентраль».
 
Інформація про це розміщена на урядовому порталі, передає krivbass.city.
 
Минулого місяця, 16-го січня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду давав доручення розробити механізм передачі ТЕЦ місцевим радам, які звернулися в Кабмін із заявою про готовність взяти їх в комунальну власність.
 
Криворізька мерія заявляла про свою готовність прийняти ДП «Криворізьку теплоцентраль» на баланс міста неодноразово.
 
Але виявилося, що на сьогоднішній день ДП «Криворізька теплоцентраль» разом з Одеською, Херсонською та Дніпровської ТЕЦ знову виставлена ​​на продаж. За розпорядженням Кабіна, вона внесена в «Перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2019 рік».
 
На думку заступника міського голови Кривого Рогу та народного депутата Олександра Катриченко, це означає, що тепер передати ці об'єкти містам, як це було обіцяно на початку опалювального сезону, за законом фактично неможливо.
 
«Згідно з чинним законодавством, об'єкти державної власності яких йдуть «з молотка» з приватизації, або не включаються до переліку приватизації і передаються в комунальну власність містах», - пояснив суть того, що відбувається А. Катриченко.
 

Фактично уряд, пообіцявши одне, на ділі зробив абсолютно протилежні кроки. Така недалекоглядність з боку Кабміну, на думку Катриченко, знову ставить під загрозу опалювальний сезон в тій частині міста, яка опалюється Криворізької теплоцентраллю. Тим більше що, бажаючих придбати це теплогенеруюче підприємство з величезними боргами, просто немає. 

 
Коментарі (0)