ГоловнаНовини ЖКГПодіїКабінет міністрів запровадив "жовті" та "зелені" COVID-паспорта для українців

Кабінет міністрів запровадив "жовті" та "зелені" COVID-паспорта для українців

Кабінет міністрів України прийняв зміни до постанови № 1236 та впровадив "жовті" та "зелені" COVID-паспорта для українців, що містять інформацію про повну або часткову вакцинації
Кабінет міністрів України прийняв зміни до постанови № 1236 та впровадив "жовті" та "зелені" COVID-паспорта для українців, що містять інформацію про повну або часткову вакцинації і згідно з якими для всіх щеплених діятимуть привілеї, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.
 
"Запропоновані нами зміни - це можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни. Ми говоримо про те, що сьогодні є можливість вакцинуватися і бути захищеним у кожного, наявної вакцини для цього достатньо. Додатково у нас чітко визначені щотижневі кількості поставок вакцин до кінця цього року. Ми дозволили навіть вибирати, якою вакциною робити щеплення, чого немає в більшості країн", - йдеться в повідомленні.
 
Згідно зі змінами COVID-сертифікат буде "жовтим" або "зеленим" і буде містити інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування, діючий 72 години, або одужання. "Жовтий" сертифікат буде містити інформацію про першу щеплення, а "зелений" - про повний курс.
 
Як наголошується, в разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів - вони будуть працювати при наявності не менше 80% працівників з "жовтими" або "зеленими" COVID-сертифікатами.
 
Обмеження жовтого рівня епідбезопасності не застосовуватимуться, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів матимуть "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікат.
 
У разі введення червоного рівня епідопасності навчальні заклади будуть працювати при наявності "зеленого" COVID-сертифікат у 100% працівників.
 

Крім того, діючі обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності "зеленого" COVID-сертифіката у всіх учасників (відвідувачів), працівників і організаторів масових заходів, в тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів , ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів і басейнів. 

 
Коментарі (0)