ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКаховська ГЕС взимку може повністю зупинитися

Каховська ГЕС взимку може повністю зупинитися

Окупована росіянами Каховська гідроелектростанція (ГЕС) станом на середину серпня 2022 працює на 30-40%

Окупована росіянами Каховська гідроелектростанція (ГЕС) станом на середину серпня 2022 працює на 30-40%. Підключено лише три агрегати із шести. Чи зможе ГЕС працювати взимку, поки не зрозуміло – на станції неможливо провести роботи, необхідні для підготовки до холодів.

Про це заявив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в інтерв'ю Forbes. Він зазначив, що ГЕС працює рівним графіком лише вдень – з 8 години ранку до 22 вечора.

"Єдине, що ми поки що не розуміємо, чи працюватиме взимку Каховська ГЕС... Станція може працювати досить довго, якщо не буде зовнішнього втручання в її діяльність. Не буде обстрілів ліній електропередач і підстанцій, знищення обладнання", – сказав Сирота.

Втім, він пояснив: якщо ГЕС зупиниться, то жодної катастрофи в районі Нової Каховки не станеться. Місцевим мешканцям не загрожує ні прорив дамби, ні обміління – вода проходитиме через водозливи в греблі. За словами Сироти, станція вже зараз не бере участі у балансуванні об'єднаної енергосистеми.

Каховську ГЕС російські військові окупували у перші дні війни. Загалом на тимчасово захоплених територіях перебуває близько 35% генерації електроенергії в Україні, підрахували у Міністерстві енергетики.

 

 

 
Коментарі (0)