ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЄБРР покращить безпеку українських АЕС

ЄБРР покращить безпеку українських АЕС

Європейський банк реконструкції та розвитку може виділити 300 млн євро на підвищення безпеки українських АЕС.

ЄБРР може взяти участь у комплексній Програмі підвищення безпеки українських АЕС. Це питання остаточно вирішиться 12 березня на засіданні Ради Директорів ЄБРР. Зокрема, ЄБРР розглядає можливість виділення кредиту в розмірі 300 млн євро на підтримку даної Програми, яку планується повністю завершити до кінця 2017 року.

Нагадаємо, у лютому в Міністерстві екології та природних ресурсів відбулася робоча зустріч Міністра Олега Проскурякова з директором Департаменту ядерної безпеки ЄБРР Вінсом Новаком.

Сторони обговорили питання співпраці та взаємодії України з Європейським Банком стосовно діяльності Чорнобильського фонду «Укриття» з питань ядерної безпеки та реалізації міжнародних проектів, що фінансуються за рахунок коштів Фонду «Укриття». За повідомленням Мінекології, першим великим спільним проектом у 2013 році стане проект підвищення ядерної безпеки на блоках Чорнобильської АЕС.

Як повідомляла «Україна Комунальна», 12 лютого на об'єкті «Укриття» ЧАЕС сталося часткове руйнування стінових панелей та частини покрівлі машинного залу енергоблока № 4. Площа руйнування склала близько 600 кв. 

За матеріалами: УНІАН

 
Коментарі (0)