ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГармонійне поєднання всіх деталей інтер’єру

Гармонійне поєднання всіх деталей інтер’єру

Кілька годин перед телевізором вже давно стали улюбленим способом відпочинку малих та дорослих. І як свідчать фантастичні фільми, навіть через багато століть ця звичка не зникне

Кілька годин перед телевізором вже давно стали улюбленим способом відпочинку малих та дорослих. І як свідчать фантастичні фільми, навіть через багато століть ця звичка не зникне. Логічно, що ТВ-техніка стоїть на найпочеснішому місці, проте для зручності і безпеки їй потрібна комфортна підставка. Серед різноманітних варіантів перевагу віддають тумбі, яка враховує специфіку TV.

Це надійна шафка зі стільницею, на якій може стояти не лише телевізор, але й інші практичні або декоративні речі. Та найголовніше, що простір між підлогою та кришкою підставки не буде простоювати даремно — його заповнять шухляди та полиці для тих речей, що мають бути під рукою. Зважаючи на розмаїття уподобань, виробники створили стільки моделей, що поскаржитись на відсутність необхідної навряд чи вдасться. Колір, форма, розмір влаштують власників великих та малих приміщень, прихильників сучасного стилю, класики, лофту, провансу чи мінімалізму.

Кожна тумба під телевізор — своєрідний витвір мистецтва, оскільки в той час, коли телевізор вимкнений, вона залишається в центрі уваги і має радувати око. Ця шафка потрібна незалежно від того, як встановлюється ТВ-техніка: чи то на стільниці, чи кріпиться на стіні. В обох випадках телевізор треба захистити від небезпечних ситуацій, а для інтер’єру тумба стане вигідним рішенням. Вона не займає багато місця і слугує упорядкуванню дрібних речей у кімнатах.

Дизайнерські рішення

Фантазія дизайнерів-конструкторів не може не захоплювати. Продумані до дрібниць меблі відрізняються розмірами, набором корисних відсіків, способом оформлення фасаду, кольором. Найважливішими деталями конструкції залишаються верхня дошка та відкрита поличка для плеєра, приставки чи іншої техніки.

Серед варіантів конструкцій зустрічаються такі:

  • довгі, завширшки 100 см, та компактні, які ледь захоплюють екран TV;
  • кутові, що компенсують брак місця у невеликій кімнаті;
  • аналоги комодів — лише з висувними ящиками;
  • комбіновані шафи з розмаїттям шухлядок та поличок.

Особливої уваги заслуговують скляні підставки. Їхній корпус виготовляють з хромованого металу, а полицям із загартованого кольорового скла надають різноманітних форм.

Опори тумб теж відрізняються:

  • прямі, вигнуті, різьблені «ніжки»;
  • круглі, конусні, циліндричні та інші підпори;
  • суміщені з основою шафи-тумби;
  • дерев’яні та металеві.

Дизайн особливо важливий тоді, коли тумба під телевізор повинна доповнити інтер’єр і гармонійно влитися в нього або, навпаки, стати об’єктом, який забирає на себе всю увагу.

Характеристики матеріалу

Красиві меблі не завжди вимагають великих коштів. Якщо замовити тумбу з ДСП, то розчаровуватися не доведеться, оскільки ламінована чи вкрита фарбою та лаком дошка виглядає, як натуральне дерево. Перевагами стають значно менша вага і доступна вартість. Це ж стосується і МДФ, тому що зазначені дошки виготовляють з дрібної тирси та стружки шляхом пресування і склеювання. Для меблів використовують матеріал класу Е 1 з незначним викидом токсичних речовин, що робить його безпечним навіть для малят.

Тумби, покриті шпоном, дорожчі та важчі, оскільки це тонкий шар натуральної деревини. При цьому більші витрати компенсуються надійністю і привабливістю.

Сировиною для меблевого щита слугують цільні дерев’яні ламелі та бруски, які ретельно обробляють і щільно поєднують між собою. Готова дошка має оригінальну текстуру. Проте найпрестижнішим вважається масив дерева, хоча в нього є ряд недоліків — вага, ціна, примхливість. У будь-якому разі вибір залежить від уподобань майбутнього власника тумби.

Важливі дрібниці

На фурнітуру зазвичай звертають увагу в останню чергу. Однак від її якості залежить строк служби рухомих деталей. Тому виробники налаштовують висувний механізм та дверні завіси таким чином, щоб вони працювали плавно та тихо.

Меблева ручка — не лише прикраса, вона має бути міцною та ергономічною. Матеріали, з яких виготовляють цю фурнітуру, приємні на дотик, нетоксичні, а кріплення надійне і допускає заміну у разі потреби.

Щоб ТВ-тумба не стала «більмом на оці», треба заздалегідь продумати для неї місце та визначитися з розмірами. Не завадить потурбуватися і про створення гармонійного облаштування кімнати. Проте неприскіпливий власник житла може спокійно покладатися на свій смак, адже за якість сертифікованої продукції відповідає виробник.

 
Коментарі (0)