ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд виділяє додаткові гроші на оформлення субсидій

Уряд виділяє додаткові гроші на оформлення субсидій

Кабінет Міністрів планує спрямувати більше 50 мільйонів гривень на оформлення субсидій. Гроші підуть на зарплати для людей, які задіяні у процесі їх призначення.

Уряд додатково виділяє 56 млн грн на зарплату для людей, які задіяні в оформленні субсидій і зараз завантажені. Про це заявив Прем’єр-міністр  на вчорашньому засіданні уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що за інформацією «Укрпошти», «практично всім домогосподарствам уже рознесли знову заяви про субсидії в спрощеній формі».
 
«Цифри говорять самі за себе», - сказав  нагадавши, що субсидії оформили вже 2,8 млн домогосподарств, на противагу 450 тис. у минулому році.
 
Міністр соціальної політики Павло Розенко додав, що заробітна плата соціальних працівників сьогодні є найнижчою серед всіх працівників державної служби і бюджетної сфери.
 
«Це буде нормальна підтримка (виділення 56 млн грн на зарплати, – ред.) цих людей. Це означає, що ми можемо набрати нових людей, з одного боку, і пришвидшити якість надання субсидій», – сказав чиновник.
 
Очільник Мінсоцполітики додав, що найкраща ситуація з призначенням субсидій в Сумській, Кіровоградській, Житомирській, Вінницькій і Донецькій області. 
 
 
«На жаль, сьогодні так і не вирішена ситуація, і залишається найгіршою ситуація з оформлення субсидій в Одеській, Луганській, Закарпатській, Запорізькій і Чернівецькій областях, де рівень призначення субсидій (загальний) від кількості людей, які ми знаємо, що до нас прийде, складає від 28 до 47%. Ця ситуація, звичайно, неприпустима. І динаміка останніх тижнів показала, що за останній тиждень до нас звернулося вдвічі більше людей, ніж в попередні тижні. Це означає, що, по-перше, ми виконали завдання і рознесли всі нові заяви і декларації по домогосподарствах нашим громадянам. З іншого боку люди, все-таки, з вересня починають активніше звертатися до управлінь соцзахисту місцевих адміністрацій для вирішення питань субсидій», – пояснив Міністр. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», підвищення соціальних виплат, заплановане урядом з 1 вересня 2015 року, не вплине на розмір житлових субсидій, які призначаються громадянам на опалювальний сезон 2015-2016 років. 

 

 

 
 
Коментарі (0)