ГоловнаПослугиФінансування ЖКГМиколаївське сміттєзвалище буде «постачати» електрику

Миколаївське сміттєзвалище буде «постачати» електрику

У Миколаєві на полігоні твердих побутових відходів відкрили завод з виробництва електроенергії із метану. За рік роботи планують отримати 9,3 млн кВт електроенергії, що забезпечить 3% домогосподарств міста.

У Миколаєві на міському полігоні твердих побутових відходів відкрили завод з виробництва електричної енергії із біогазу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Миколаївської міської ради.

«Функціонування заводу дозволить заощадити споживання природного газу, генерувати до 9,3 млн кВт електроенергії на рік і позитивно впливатиме на стан навколишнього середовища», - йдеться у повідомленні.

Згідно з технологією виробництва, відкачаний газ проходить по трубі в вакуумний компресор з аналізатором хімічного складу, метан звільняють від вологи і пилу, після чого спалюють у двигуні-генераторі. Кінцевий пункт циклу - виробництво електроенергії та передача її в електромережі.

Примітно, за рік планується виробити 9,3 млн кВт електроенергії, що дозволить забезпечити 3% домогосподарств Миколаєва.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», нардепів закликають запобігти негативній дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище. З цією метою у Верховній Раді зареєстровано відразу три законодавчі ініціативи. Особливий акцент законотворці ставлять на штрафах.

 
Коментарі (0)