ГоловнаПослугиЗаконодавствоРинку газу в Україні дають «зелене» світло

Ринку газу в Україні дають «зелене» світло

Нацкомісія прийняла проекти нормативних актів для створення конкурентного ринку природного газу в Україні. Документи також спрямовані забезпечити регулювання діяльності суб’єктів ринку природного газу.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ухвалила проекти нормативних актів, спрямованих на реалізацію положень Закону «про ринок природного газу». Про це «Україні Комунальн6ій повідомили у прес-службі регулятора.

«Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила для громадського обговорення проекти Кодексу природного газу та Правил користування природного газу, а також проект постанови Уряду України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України у зв’язку з прийняття Закону України «Про ринок природного газу», - йдеться в повідомленні.

У НКРЕКП наголошують, що вказані проекти нормативні акти розроблені на виконання Закону України «Про ринок природного газу» та регулювання діяльності суб’єктів ринку природного газу. А також сприятимуть створенню ефективного конкурентного середовища з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія все ж додала до розрахунку нормативу розподілу коштів гарантованих постачальників природного газу мінімально необхідні витрати газорозподільних підприємств. У регуляторі таке рішення поснюють необхідністю забезпечення стабільного газопостачання.

 
Коментарі (0)