ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕлектричний чи газовий котел: які обирають українці

Електричний чи газовий котел: які обирають українці

Сумчан попереджають про відключення електроенергії. Причинами знеструмлення, як зазначають у міськраді, є проведення ремонтних робіт на трансформаторній підстанції.

Комфортне життя у власному будинку — мрія кожного власника. Щоб втілити її в життя, доведеться багато планувати, зокрема, обирати систему індивідуального опалення. І тут в битву вступають два види опалювального обладнання: електричні та газові котли. У кожного є свої прихильники, тож давайте розглянемо головні аргументи на користь різних джерел теплової енергії. І навіть якщо ви вже чітко вирішили купити котел Італтерм https://italtherm.ua/uk, варто прочитати цю статтю, щоб зрозуміти нюанси використання пристрою.

Отже, порівняємо електричні і газові котли по 4 параметрам: безпечність, експлуатація, монтаж, економічна вигода.

Плюси і мінуси електрокотлів

 

Електричний і газовий котел

На перший погляд, в електрики чимала перевага над газовим паливом:

  • не виділяються продукти горіння;
  • відсутній ризик вибуху;
  • техніка автоматизована;
  • здійснюється підігрів води;
  • витяжка або димохід не потрібні.

 

 Переваги та недоліки електрокотлу

З іншого боку, сучасний європейський виробник газових котлів давно нівелював різницю: розроблені герметичні закриті камери згоряння з примусовим газообміном, встановлені найновіші системи безпеки з сигналізацією, автоматизований повністю процес горіння і виводу диму. Сучасний двоконтурний газовий котел Італтерм поєднує в собі пару теплообмінників — для опалення і гарячого водопостачання. Окремі серії газових котлів потребують невеликих коаксіальних димоходів «труба-в-трубі», які зручно проектувати і монтувати.

А щодо недоліків електрокотлів є деякі роздуми. В експлуатації можуть виникнути проблеми через низьку якість електропостачання. Стрибки напруги, перебої з електрикою віднімуть у власника тепло і гарячу воду — це по-перше. Необхідність окремої якісної електропроводки для електричного котла, витрати на проектування та встановлення — другий вагомий мінус. Для потужності понад 6 кВт вже треба організовувати мережу 380V. Дорогі платіжки за електроенергію — мабуть, найслабше місце у цій системі. Спеціалісти вважають, що опалювати електричним котлом вдвічі дорожче, ніж газовим.

Якщо вам не хочеться залежати від розетки, розгляньте варіант з газовим опаленням.

Плюси і мінуси газових котлів

Газовий котел Італтерм

Почнемо з хорошого:

  1. Потужності газових котлів вистачає для найбільший приміщень: до 300 м2 площі запросто обігріваються настінними котлами 20—35 кВт, а для всього, що більше, можна розглядати найпотужнішу техніку на 50—160 кВт. Італійці розробляють таку техніку у відповідності до регламенту ЄС ErP regulation 2015/1188 (зниження споживання енергії та викидів CO2 в атмосферу).
  2. Інноваційний конденсаційний теплообмін дозволяє підвищити ККД до небачених раніше 107%, а також знизити витрати газу на 40%.
  3. Кожний виріб підлягає проходженню серії випробувань і тестування на безпеку за суворими євростандартами.
  4. Газовим котлом користуватися дуже просто. Якщо в вас сучасна автоматизована система, навіть зроблена по традиційній технології, її легко налаштувати через зручний LCD-екран — все продумано і інтуїтивно зрозуміло. А автоматика забезпечить безпечний процес горіння.
  5. На всі котли бренду Italtherm запроваджена 10-річна безстрокова програма гарантійних зобов’язань. Така впевненість виробника у надійності техніки базується на найвищій якості збірки, сучасній компонентній базі та залученні останніх технологій в розробках. Україна лише в минулому році приєдналась до подовженої гарантії, тому вже зараз можна насолоджуватися її перевагами.

Усі розробки і виробничі процеси, включно з тестуванням, проводяться в Італії за європейськими стандартами.

Варто пройтись і по недолікам газового опалення. Багатьом не подобається складна установка з технічної та бюрократичної точки зору. Але, все-таки, всі ці дозволи і узгодження потрібні для безпеки, тому можна змиритися з очікуванням. Окрім документів, є вимоги до облаштування димоходу та окремого приміщення для обладнання (бажано міні-котельної, але для настінних моделей закритого типу можна зробити виняток).

Але по економічній вигоді і надійності використання альтернативи газовим котлам просто немає! Тому телефонуйте +38 (044) 333-89-01, і вам допоможуть підібрати найоптимальніший котел для автомного опалення та гарячого водопостачання.

 
Коментарі (0)