ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаКамбін оцінив українські дороги в чверть мільярда

Камбін оцінив українські дороги в чверть мільярда

Міністерство інфраструктури України оприлюднило проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про схвалення концепції Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 роки».

Міністерство інфраструктури України оприлюднило проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про схвалення концепції Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 роки». Проект розпорядження оприлюднений на офіційному сайті Мінінфраструктури.

Планується, що загальний обсяг витрат необхідний для реалізації програми складе 227,2 млрд грн, а з урахуванням погашення зобов'язань за кредитами (37,5 млрд грн) - 264,6 млрд грн.

Планується, що протягом 2013-2018 років реалізація програми дозволить забезпечити:

- привести 169,5 тис. км автомобільних доріг загального користування в транспортно-експлуатаційний стан, який забезпечить ефективне функціонування існуючої мережі;

- виконати ремонт 30,7 тис. км доріг, в першу чергу, на підходах до великих міст і на дорогах з високою інтенсивністю руху;

- побудувати і реконструювати 2,2 тис. км автомобільних доріг за сучасними європейськими стандартами з відповідною дорожньою інфраструктурою, і в першу чергу за напрямками автомобільних транспортних коридорів;

- влаштувати під'їзди з твердим покриттям до сільських населених пунктів;

- підвищити рівень безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.

Виконання програми сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення. Розрахункова потреба в трудових ресурсах на виконання програми складає близько 71 тис. робочих місць безпосередньо в дорожній галузі, будівельної індустрії, дорожньому машинобудуванні та сфері обслуговування об'єктів придорожньої інфраструктури.

 
Коментарі (0)