ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКанадці допоможуть Азарову видобувати газ

Канадці допоможуть Азарову видобувати газ

Прем’єр-міністр Микола Азаров закликав канадські компанії взяти учать у розробці і видобутку нафти і газу в Україні

Прем’єр-міністр Микола Азаров закликав канадські компанії взяти учать у розробці і видобутку нафти і газу в Україні.

Про це глава уряду заявив під час зустрічі з Міністром міжнародної співпраці Канади Беверлі Ода, інформує прес-служба Кабміну.

«Ми дуже серйозно займаємося залученням іноземних інвестицій, особливо в сфері розробки і видобутку нафти і газу. Я знаю, що в Канаді є досить авторитетні компанії, які спеціалізуються на цих напрямках. І ми вітаємо роботу таких канадських компаній на території нашої країни в розробці наших родовищ», - повідомив Микола Азаров.

Він нагадав, що Україна купує газ в Росії за найвищою ціною в Європі. «Це означає, що наші компанії, особливо металургійні, неконкурентні порівняно з аналогічними світовими компаніями.  Тому для нас власний видобуток газу, альтернативні джерела поставок газу – принципово важливе питання. Ми зараз потребуємо серйозної допомоги та сприяння в цьому питанні», - підкреслив прем’єр.

Міністр міжнародної співпраці Канади Беверлі Ода, у свою чергу, повідомила, що Канадське Агентство національного розвитку у значній мірі займається питаннями надання допомоги у видобувних видах промисловості. «Канадські підприємства, які працюють у видобувних галузях, є одними з провідних підприємств у світі. Наша робота з різними країнами в сферах гірничо-видобувної, гірничорудної, нафтової промисловості є на першому місці в багатьох країнах», - заявила вона.

Крім того, Беверлі Ода повідомила, що недавно у її країні було прийнято рішення про створення Канадського національного інституту видобувної промисловості. «Я впевнена, що Канада могла б надати допомогу в таких питаннях, як розробка стратегії, правил, питань регулювання і впровадження всіх цих правил в життя в видобувній промисловості та нафтогазовій сфері», - вважає міністр.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)