ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаУкраїна «прикрутила» амбіції «Газпрому»

Україна «прикрутила» амбіції «Газпрому»

Після того, як Україна знайшла можливість транспортувати дешевший газ з альтернативних напрямків, «Газпрому» доведеться стати більш гнучким у переговорах про вартість блакитного палива

Після того, як Україна знайшла можливість транспортувати дешевший газ з альтернативних напрямків, «Газпрому» доведеться стати більш гнучким у переговорах про вартість блакитного палива.

У цьому переконаний експерт з енергетичних питань Олександр Тодійчук.

Таку думку фахівець висловив після того, як заступник керівника компанії «Газпром експорт» Євген Кашицин заявив, що Росія не зможе повністю відмовитись від української ГТС навіть після запуску «Північного» та «Південного» потоків.

Також, на думку експерта, «Газпром», раніше своїми заявами про намір усунути Україну з системи доставки російського газу на цільові ринки Європи, хотів домогтися зниження ціни та впливу на оцінювача української газотранспортної системи. Москві, за словами Тодійчука, треба було показати, що в української ГТС немає майбутнього і тим самим мінімізувати її вартість.

«Але незважаючи на те, що за Україною стоїть ще Словаччина, і враховуючи те, що кожен фахівець розуміє, що повністю виключити українську ГТС недоцільно і нелогічно, тому йдуть такі невеликі поправки в заявах. Потрібно, щоб усі звернули на це увагу, а Україна і надалі з самоповагою, врівноважено розробляла цю стратегію», - пояснив експерт.

 

Джерело – ТСН

 
Коментарі (1)
олег токарев
11 Квітня 2012 p. 19:36
очередной мудак от ПР