ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКанівську ГЕС чекає реконструкція

Канівську ГЕС чекає реконструкція

«Укргідроенерго» оголосило тендер на реконструкцію устаткування Канівської ГЕС. Відповідні роботи повинні бути виконані не пізніше ніж за 5 років. Вартість пакету тендерної документації – 1 тис євро.

ПАТ «Укргідроенерго» оголосило тендер на реконструкцію 7 турбін і генераторів, а також 8 допоміжних систем гідроагрегатів Канівської гідроелектростанції (ГЕС). Про це йдеться у повідомленні, опублікованому в газеті «Урядовий кур'єр», інформує «Інтерфакс Україна».

Крім того, «Укргідроенерго» оголосило конкурс на реконструкцію 8 систем управління та захисту агрегатів і 2 систем управління та захисту блоків Канівської ГЕС. Торги будуть проводитися у 2 етапи, вартість пакету тендерної документації – 1 тис євро. Всі роботи повинні бути виконані не пізніше ніж за 5 років та 2 місяці з моменту набуття чинності відповідних договорів.

Нагадаємо, спільний з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) проект «Реабілітація гідроелектростанцій» загальною розрахунковою вартістю 6,7 млрд грн планується завершити до 2018 року. Позики ЄІБ та ЄБРР складуть по 200 млн євро, решта суми буде профінансована за рахунок  «Укргідроенерго».

Реалізація проекту дозволить продовжити термін експлуатації 22 гідроагрегатів мінімум на 40 років, збільшити їх потужність на 10%, підвищити ККД, знизити викиди СО2 та використання викопного палива, а також поліпшити ефективність динамічного управління енергосистемою України

 
Коментарі (0)