ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ«Керчгаз» судитиметься із водоканалом через трубу

«Керчгаз» судитиметься із водоканалом через трубу

29 січня на вулиці Мухлиніна в Керчі при спробі полагодити водовід, екскаватор водоканалу прорвав газову трубу.

Голова правління ВАТ «Керчгаз» Валентин Шевченко заявив, що  спочатку питання спробують вирішити мирним шляхом.

«Ми спробуємо вирішити це питання у двосторонньому порядку з водоканалом. Ну, в разі відсутності доброї волі для вирішення - будемо звертатися до господарського суду», - сказав Валентин Шевченко.

Нагадаємо, що 29 січня на вулиці Мухлиніна в Керчі при спробі полагодити водовід, екскаватор водоканалу прорвав газову трубу. В результаті більше 300 будинків приватного сектора залишилися без газу, води та опалення. За словами керівника «Керчгазу» швидко усунути неполадку допомогли бійці Спеціального морського загону МНС.

«Відразу після аварії з порваної труби на вулицю деякі час виходив газ», - повідомив керівник «Керчгаз».

«Це небезпечно.  Аварійною службою «Керчгаз» відразу ж по виїзду була повністю перекрита вулиця з двох сторін, виставлені пости. На допомогу нам приїхали бійці загону МНС. Були вкрай важкі умови для виконання аварійно-відновлювальних робіт.

Справа в тому, що варити труби можна було при температурі не нижче нуля градусів. Тому був розміщенний армійський намет, вони допомогли, відповідно, з нагрівачем. Ми їм дуже вдячні, за надання такої допомоги: швидкої, своєчасної і професійною. Завдяки їм, ми в короткий терміни змогли збільшити температуру в місці аварії і почати зварювання. Це дозволило нам, практично, в 22:30 уже почати повторні пуски. Зрозуміло, у нічний час це не проводиться. Але, з урахуванням низької температури і снігопаду довелося працювати в швидкому режимі», - розповів Валентин Шевченко.

За його словами, щоб уникнути подібних екстремальних ситуацій, будь-який ремонт підземних комунікацій в Керчі тепер будуть узгоджувати між собою всі служби через управління архітектури виконкому.

«На нещодавній нараді у виконкомі було прийнято рішення надавати в обов'язковому порядку повідомлення при виконання таких робіт не дивлячись на те, який день - вихідний, святковий, не кажучи вже про робочі, начальнику управління капітального будівництва міста Данилу Герману. На нараді крім нас і директора водоканалу були присутні начальник КРЕС, Укртелекому, і начальник управління житлово-комунального господарства - Рубінчик», - додав керівник «Керчгаз».

Джерело – Бізнес&Політика

 
Коментарі (0)