ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКерівників київських омунальних підприємств обиратимуть за конкурсом

Керівників київських омунальних підприємств обиратимуть за конкурсом

Київрада проголосувала за положення про конкурсний відбір на посади підприємств комунальної власності. Кандидатом на керівну посаду може бути особа, яка має вищу освіту за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» або «магістр», має досвід управління

 

Сьогодні, 14 квітня, на пленарному засідання Київська міська рада прийняла за основу Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників суб’єктів господарювання комунального сектору економіки в м. Києві.

За відповідне рішення проголосували 100 депутатів при мінімально необхідних 61. До Після доопрацювання проект рішення буде винесено на голосування в цілому на найближче пленарне засідання. Передбачається його введення в дію вже з 1 серпня 2016 року.

Доповідач з даного питання, заступник голови КМДА Олексій Резніков, зауважив, що для забезпечення реально прозорого демократичного управління комунальним майном Києва потрібно проводити конкурсний відбір на вакантні посади керівників насамперед для сектору економіки. Проект передбачає чітку процедуру відбору претендентів на посади керівників комунальних підприємств. Варто зауважити, що в конкурсних комісіях, у тому числі, будуть представлені депутати Київради, представники громади, журналісти.

Олексій Резніков зауважив, що суб’єкт подання проекту рішення – Київський міський голова Віталій Кличко – закликає депутатський корпус взяти спільну відповідальність за виконання цього рішення.

«Згідно із Законом про місцеве самоврядування саме міський голова має компетенцію одноосібно призначати керівників комунальних підприємств, але і суб’єктом подання цього рішення є також міський голова. Мер Києва закликає долучитися і взяти спільну відповідальність, у тому числі депутатський корпус, який буде суб’єктом формування складу комісій для того, аби обирати та представляти міському голові двох найкращих претендентів. Уже з них мер має призначити керівника КП, а у разі, якщо він відмовиться призначати будь-кого з них, то міський голова має подати письмове мотивоване обґрунтування такої відмови, що стане підставою для проведення нового конкурсу», – сказав Олексій Резніков.

Він наголосив, що КП, які здійснюють діяльність у сфері надання медичних послуг, ЖКГ тощо не підпадають під дію цього рішення. Наразі мова йде винятково про підприємства сфери економіки.

Згідно із положенням, кандидатом на керівну посаду може бути особа, яка має вищу освіту за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» або «магістр», має досвід управління на підприємствах або в органах державної влади чи місцевого самоврядування, вільно володіє державною мовою (для іноземців може бути виняток, але розуміти державну мову він повинен), має високі моральні, ділові, професійні якості та організаторські здібності і відповідає іншим вимогам для керівника відповідного суб’єкта господарювання, визначеного законодавством.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Квітня 2016 p. 21:50
Коли нарешті закінчаться ці ганебні здирництва: "Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) по 3 грн. при оплаті електроенергії, телефону та газу за кожну квитанцію , і "Ощадбанк" вже бере комісію при оплаті газу. Тобто, щоб у державній фінустанові заплатити іншій державній установі, треба платити додатково комісію...