ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Харківський метрополітен» стане піддослідним

«Харківський метрополітен» стане піддослідним

Три нових вагони Крюківського вагонобудівного заводу, які взяло на випробування КП «Харківський метрополітен», пройдуть обкатку на лініях метро.

Три нових вагони Крюківського вагонобудівного заводу, які взяло на випробування КП «Харківський метрополітен», пройдуть обкатку на лініях метро.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Як зазначив заступник гендиректора підприємства з експлуатації Анатолій Однорогов, вагони будуть випробовувати до 31 липня, щодня, по три години на день з 21:00. Але у вагонах будуть не пасажири, а представники сервісної групи.

У харківському метро вагони об'їжджають за комерційною домовленістю із заводом.

Анатолій Однорогов повідомив, що після випробувань вагони повернуть на завод для подальшого допрацювання з урахуванням зауважень і пропозицій. До цього вагони випробували в київському метрополітені, який побудований на пагорбах і в якого своя специфіка експлуатації потягів.

Нагадаємо, 19 червня в метрополітен прибули три вагони з асинхронним тяговим приводом, які за своїми показниками суттєво перевершують наявні аналоги. З 20 червня спільна група фахівців метрополітену і Крюківського ВБЗ приступила до випробувань складу в умовах харківського метро.

Тепер об'їжджають два головних вагони і один проміжний. Асинхронний двигун, встановлений у головному вагоні, дає змогу економити до 30% електроенергії. У вагоні такої моделі передбачено до 36 посадкових місць, усього ж у ньому можуть поміститися до 332 чоловік. У проміжному вагоні також 36 посадкових місць, усього він може вмістити до 338 чоловік. Поїзд може розвивати швидкість до 90 км/год. Нові вагони оснащені відеонаглядом, мають сучасну ергономіку салону і кабіни машиніста, модернізоване автозчеплення, а також місця для інвалідів. У вагонах антивандальні сидіння з відкритим під ними простором. Двері мають пневмопривід, що виключає травматизм пасажирів.

 
Коментарі (0)