ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Холодний душ» для киян: підвищили тариф на холодну воду

«Холодний душ» для киян: підвищили тариф на холодну воду

З 12 травня у столиці, згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, збільшились тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення
 
З 12 травня у столиці, згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, збільшились тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, а також на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем). 
 
Зокрема постановами НКРЕКП №551 від 26.04.2017 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141» та № 552 від 26.04.2017 «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26 листопада 2015 року № 2868» для ПАТ «АК «Київводоканал» визначено наступні тарифи:
 
 
  
Якщо раніше мешканці столиці платили 13,77 грн за 1 куб. м., то тепер – 15,792 грн. з ПДВ. 
 
Як розповіли в прес-службі ПАТ «АК «Київводоканалу», вартість не збільшилася навіть на 15%, до того ж це була не примха, а вимушений захід. Окремі складові тарифу потребували коригування, зокрема подорожчання реагентів, за допомогою яких очищають воду. Це стосується як води в каналізаційних стоках, так і тієї, яку подають в мережу.
 
До всього іншого, на ціну вплинула масове встановлення лічильників: виходить, що споживання води зменшилося, а витрати залишаються незмінними, що теж відбивається на тарифі.
 
Також у суму в платіжці входить вартість ремонту труб і заміни обладнання та збільшення зарплати: на більшості промислових підприємств середня зарплата давно перейшла за позначку 10 тисяч грн., в той час як працівники компаніїї отримують 6400 гривень. Для того, аби люди масово не йшли на інші підприємства, потрібне підвищення зарплати, причому в терміновому порядку, заявили в ПАТ «АК «Київводоканал». 
 
Коментарі (0)