ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиян чекає «квиткова» революція

Киян чекає «квиткова» революція

Вже через кілька днів у громадському транспорті столиці зміниться система оплати проїзду.

У Києві з'явилася інформація, що вже через кілька днів у громадському транспорті столиці зміниться система оплати проїзду, що стане справжньою квитковою революцією. Нібито не сьогодні-завтра в тролейбусах, трамваях і автобусах будуть продавати не звичні нам відривні талони з галограмами, а бобінні, як в минулому столітті. Так підприємство збирається боротися із зайцями і заробляти більше.

«У нас у всіх депо тільки й говорять про те, що введуть бобінні квитки. Це робиться для того, щоб підприємство отримувало більше виручки від продажу квитків, адже бобінні талони важче підробити або використовувати двічі - вони пронумеровані і на кожному виді транспорту різні. А з талончиком можна кілька разів проїхати, поки на контролера не нарвешся. Правда, де взяти стільки контролерів, які будуть ці квиточки продавати, - поки ніхто не знає», - сказав один з водіїв КП «Київпастранс».

Правда, київський колекціонер старовинних квитків каже, що бобінні талони тому і замінили свого часу, що хотіли убезпечитися від підробок.

«Такі квитки були ще до революції в трамваї, і замінили їх вже в 59-му році. Тоді кондуктори ходили з бобінами по салону транспорту і видавали людям різні талончики в залежності від відстані», - сказав нам Стефан Машкевич.

Водій автобусного парку каже, що вже з сьогоднішнього дня кондукторам почнуть поступово видавати бобіни.

«Кажуть, що з 10 травня будуть видавати нові талони тим кондукторам, у кого закінчаться старі, і так все поступово перейдуть на бобіні», - сказав нам водій.

Офіційно в КП «Київпастранс» чутки не спростовують. «Я поки вам сам не можу нічого сказати, завтра все стане ясно», - сказав нам заступник начальника КП Сергій Литвинов. А ось голова КМДА Олександр Попов сказав нам, що про заміну старих талонів і мови не може бути. «Ми ж йдемо вперед, а не назад. Ніяких бобінних талонів ми не плануємо вводити», - сказав нам пан Попов.

Джерело - газета Сегодня

 
Коментарі (0)