ГоловнаВибір редакціїВодопостачанняКиян позбавлять від запаху Бортницької станції аерації

Киян позбавлять від запаху Бортницької станції аерації

У 2013 році міська влада розпочне роботи зі спорудження систем деодорації на окремих об’єктах Бортницької станції аерації, що дозволить зменшити викиди в атмосферу неприємних запахів, а також продовжить реконструкцію дамб мулових полів.

Крім того, цього року під час коригування бюджету міста планується першочергово передбачити кошти для будівництва насосної станції першого підйому. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Усі заходи, які необхідно виконати на Бортницькій станції аерації, увійшли до проекту комплексної її реконструкції. Замовник робіт – ПАТ «АК «Київводоканал» – планує завершити стадію «Проект» у першому півріччі поточного року.

З метою реалізації вказаного проекту ПАТ «АК «Київводоканал» розробив та подав до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропозиції до проекту Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки та Плану заходів з реалізації цієї програми, які передбачають фінансування проекту за рахунок бюджетних коштів та залучених інвестиційних ресурсів.

У зв’язку з обмеженістю міського бюджету нині зусилля міської влади та ПАТ «АК «Київводоканал» спрямовані на залучення для реконструкції БСА інвестиційних ресурсів.

Для залучення таких ресурсів до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України подано заявку щодо виявлення зацікавленості на участь у спільному зі Світовим банком інвестиційному проекті у галузі водопостачання та водовідведення. Наразі ведеться обговорення питань щодо об’єктів інвестування, фінансових і технічних аспектів співпраці.   

Крім того, в цьому напрямку розпочато роботу з потенційними інвесторами з Японії.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)