ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиянам назвали спосіб економії на споживанні світла

Киянам назвали спосіб економії на споживанні світла

Використання потужних побутових електроприладів у нічний час допоможе киянам заощадити на споживанні електрики. Крім того, такі заходи допоможуть полегшити навантаження на Об'єднану енергосистему України.

Кияни зможуть заощадити на споживанні електроенергії, використовуючи потужні побутові електроприлади в нічний час. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Київенерго».

«У зв'язку з тим, що в даний час Об'єднана енергетична система України відчуває дефіцитний баланс виробництва і споживання електричної енергії, «Київенерго» звертається до мешканців столиці з проханням економно використовувати електроенергію в побуті і уникати навантаження на електромережі в пікові години. Так, максимальне навантаження на енергосистему України припадає в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00, а у вихідні дні з 21:00 до 00:00. Тому економне споживання електроенергії з боку споживачів не тільки допомагає Україні стати енергонезалежною державою, але і надає їм можливість значно знизити свої витрати», – пояснили в «Київенерго».
 
«Київенерго» рекомендує встановити в квартирі багатозонний лічильник і параметризувати його для ведення обліку електроенергії з двох або трьох зон. Зараз такі прилади дозволяють власникам двузонных лічильників з 1 квітня 2015 року отримати знижку в 50% при оплаті за електроенергію, спожиту в нічний час доби (з 23:00 до 07:00), трьохзонних – 60%. Однак у випадку встановлення тризонного лічильника електроенергія, спожита в години пікового навантаження, буде на 50% дорожче звичайної вартості. Тому користувачам при виборі тризонного тарифу слід бути впевненими в тому, що в пікові години їм знадобиться електроенергія в незначних обсягах.
 
До речі, у столиці триває кампанія з безкоштовної заміни старих електролічильників на сучасні зонні. Що таке багатозонні лічильники, в чому їх перевага і як киянам безкоштовно перейти на зонний облік? Пропонуємо відповідь з офіційних джерел.
 
Коментарі (0)