ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиянам обіцяють поліпшити подачу електрики

Киянам обіцяють поліпшити подачу електрики

На тлі зростання споживання електроенергії, у столиці побудували комплектну розподільну елегазову установку 330 кВ (КРПЕ). Це підвищить надійність та якість подачі електрики в Києві.

Киянам обіцяють, що в місті підвищиться надійність і якість подачі електрики. Зв'язок столичної системи електропостачання з об'єднаною енергосистемою посилиться. Це обумовлено тим, що «Київенерго» завершило будівництво стратегічно важливого об'єкта – комплектної розподільної елегазової установки  330 кВ (КРПЕ). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

«Актуальність цього проекту обумовлена зростанням споживанням електроенергії столиці. Починаючи з 2000-го року, воно щорічно збільшується на 4-5% через масове застосування електронних гаджетів, побутової і промислової техніки. Щоб задовольнити попит на електроенергію і забезпечити приріст її споживання в столиці, «Київенерго» за підтримки стратегічного інвестора, Компанії ДТЕК, протягом 2014-2015 рр. реалізувало проект з установки інноваційного високотехнологічного обладнання КРПЕ-330 кВ на столичній ТЕЦ-5. На сьогодні це найбільш сучасне технологічне рішення в українській енергетиці», – йдеться в повідомленні.
 
Відзначимо, що загальний обсяг інвестицій в проект з будівництва КРПЕ-330 кВ на столичній ТЕЦ-5 становив близько 221 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» продовжують роботи з поточного та капітального ремонту вулично-дорожньої мережі столиці. Протягом 23-25 травня дорожники працювали у всіх районах Києва. Зокрема, значні обсяги робіт були виконані у Святошинському, Солом'янському та Шевченківському районах.
 
Коментарі (0)