ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиянам плату за опалення порахують за новою методикою

Киянам плату за опалення порахують за новою методикою

У столиці мешканці будинків без теплолічильників сплачуватимуть за опалення відповідно до температури зовнішнього середовища. Таким чином, оплата за тепло буде приблизно ж такою як і для киян будинки яких мають встановлені лічильники.

Киянам, у будинках яких ще не встановлено будинкові теплолічильники,  змінено методику розрахунку вартості опалення. Про це «Україні Комунальні» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Як зазначається, згідно з Постановою Кабінету міністрів України №1037, затвердженою 19 грудня 2015 року, мешканці будинків, де немає приладів обліку тепла, сплачуватимуть за послуги з централізованого опалення з урахуванням температури зовнішнього повітря та кількості діб надання послуги, а не за нормативом, як було раніше. Таким чином, за тепло споживачі сплачуватимуть приблизно стільки ж, як мешканці будинків із лічильниками.

При цьому, нарахування за спожите опалення для таких будинків у грудні формуватиметься відповідно до:

-  відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від показників, врахованих під час формування діючого тарифу;
-    фактичної кількості діб надання послуги з ЦО у розрахунковому періоді  в  конкретному місяці;
-    календарної кількості діб в конкретному місяці тощо.

Примітно, дані про температуру зовнішнього повітря надходитимуть до «Київенерго» від Українського гідрометеорологічного центру. На підставі офіційної метеорологічної інформації центру визначатиметься середньозважений показник щодо температури зовнішнього повітря в кожній з діб розрахункового періоду, протягом яких фактично надавалася послуга з ЦО.

Нагадаємо, у жовтні ПАТ «Київенерго»  вирішило піти на зустріч своїм споживачам і поставити в рівні умови тих мешканців, у будинках яких встановлені прилади обліку теплової енергії, і тих, у яких вони встановлені, але не прийняті на комерційний облік. У цей період, нарахування за опалення здійснювалися за зміненим алгоритмом.

 
Коментарі (0)