ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГКиянам пояснили, чиє житло підпадає під арешт за комунальні борги

Киянам пояснили, чиє житло підпадає під арешт за комунальні борги

У Києві відбиратимуть житло за комунальні борги лише у принципових боржників. Столична влада вирішуватиме питання щодо арешту житла через заборгованість за ЖКП з кожною сім’єю в індивідуальному порядку.

У Києві вирішуватимуть питання про арешт житла за комунальні борги в індивідуальному порядку з кожною родиною Житло відбиратимуть лише у тих, хто не сплачує за надані ЖКП з принципу. Про це під час прес-конференції заявив заступник мера Києва Петро Пантелеєв.

«По кожній родині буде вирішуватися ситуація окремо. Якщо ми дійсно бачимо, що у людей немає грошей об'єктивно, ніяких таких тиранських заходів не буде. Реструктуризація, будемо допомагати отримати субсидію, ще щось. Ми будемо намагатися комплексно вирішити проблему, допомогти людині знайти джерело для розрахунків, а потім вже врегулювати відносини за розрахунками», - сказав він.

Тож, чиновник наголосив, що арештовувати будуть житло тих киян, які принципиво не сплачують за спожиті ЖКП.

«До підвищення тарифів у нас недоплата щомісяця складає близько 10-12%. Тобто 10-12 % людей не платили вчасно. І ці 10% ми розклали на сегменти і бачимо, що це люди не малозабезпечені, це не пенсіонери, це люди, які мають по два-три автомобілі, що мають нормальні квартири, які просто кажуть, що ми не будемо платити. І картина така: є сумлінні платники при всіх там складнощі сьогодення, а інші вважають, що можна не платити. Ось такі люди для нас є сьогодні опонентам», - сказав заступник мера.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у столиці мешканці будинків без теплолічильників сплачуватимуть за опалення відповідно до температури зовнішнього середовища. Таким чином, оплата за тепло буде приблизно ж такою як і для киян будинки яких мають встановлені лічильники.

 
Коментарі (0)