ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКиянам пообіцяли відремонтувати ліфти і будинки столиці

Киянам пообіцяли відремонтувати ліфти і будинки столиці

У Києві за п’ять років обіцяють відремонтувати сотні ліфтів та тисячі будинків. Загалом, на ці цілі мають намір направити майже 40 млрд грн, з яких левова частка припадає на інвестиції.

У Києві влада обіцяє провести ремонт 775 ліфтів та 2975 житлових будинків протягом 5 років. Про це «Україні Комунальній» повідомили у перс-службі Київської міської ради.

Зазначається, що на ці цілі планується направити 38,63 млрд грн (кошти підприємств та інвестиційні ресурси — 26,83 млрд грн, із міського бюджету - 8,74 млрд грн, решта — 3,06 млрд грн залучатимуть із державного бюджету).

Окрім того, на комплексну термосанацію житлового фонду Києва планують виділити 800 млн грн. Загалом на капітальний ремонт житлового фонду столиці із застосуванням енергозберігаючих технологій і обладнанням на умовах співфінансування заплановано 500 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київських забудовників планують зобов’язати віддавати частину житла в комунальну власність. У Київраді зазначають, що таким чином будуть забезпечувати житлом соціально-незахищені верстви населення. Відповідний проект підтримали депутати міськради.

 
Коментарі (0)