ГоловнаКиївські будніТарифи ЖКГКиянам пропонують скористатися інструментом погашення заборгованості за ЖКГ

Киянам пропонують скористатися інструментом погашення заборгованості за ЖКГ

Борг за спожиті житлово-комунальні послуги має негативні наслідки як для самого споживача, так і для постачальників послуг. Щоб розрахуватися з накопиченими боргами, можна укласти договір реструктуризації
Борг за спожиті житлово-комунальні послуги має негативні наслідки як для самого споживача, так і для постачальників послуг. Щоб розрахуватися з накопиченими боргами, можна укласти договір реструктуризації. 
 
Про це розповіла пресслужба комунального концерну «Центр комунального сервісу».
 
Протягом двох років, в умовах дії воєнного стану, більшість споживачів Києва щомісячно своєчасно оплачують надані житлово-комунальні послуги. 
 
Для тих споживачів, які з різних причин мають заборгованість і не можуть сплатити всю суму одночасно, щоб убезпечити себе від подальшого накопичення боргів, варто скористатися правом на укладання договору реструктуризації заборгованості. 
 
Такий договір враховує індивідуальні аспекти споживачів, а головне – вберігає споживачів від примусових заходів стягнення заборгованості.
 
Протягом 2023 року комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС), який діє від імені виконавців житлово-комунальних послуг, уклав зі споживачами близько 800 договорів реструктуризації. Це засвідчує, що більшість боржників не скористалися реструктуризацією заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги.
 
Виплачувати заборгованість частинами пропонують КП «Київтеплоенерго», КП «Київкомунсервіс», ПрАТ «АК «Київводоканал», КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду м. Києва».
 
Умови договорів реструктуризації заборгованості за спожиті послуги визначаються винятково між виконавцем послуги/управителем багатоквартирного будинку та споживачем.
 
Порядок та формат оформлення договорів реструктуризації є незмінним протягом кількох років. Його можна укласти безпосередньо під час прийому в сервісному центрі ЦКС, незалежно від місця проживання. Перелік документів, необхідний для укладення договору реструктуризації, на сайті ЦКС: https://cks.com.ua/faq/debtors/.
 

Кияни, які вимушено покинули свої домівки через війну, можуть дистанційно оформити договір реструктуризації заборгованості – за допомогою поштового зв’язку або ж підписавши договір електронним цифровим підписом (за технічної можливості). 

 
Коментарі (0)