ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам «урізали» розмір субсидії на «комуналку»

Киянам «урізали» розмір субсидії на «комуналку»

Минулого місяця у столиці зменшили розмір субсидій на «комуналку» майже на 14%, в порівнянні з листопадом минулого року. Попри це, за 11 місяців загальна сума призначених субсидій перевищила минулорічні витрати вдвічі.

У Києві у листопаді зменшили розмір субсидії на житлово-комунальні послуги на 13,9%, в порівнянні з аналогічним періодом 2014-го. Відповідно у минулому місяці сума відшкодування за оплату ЖКП становила 375,2 грн. Про це свідчать дані Головного управління статистики у м. Києві.

В той же час, у листопаді субсидії у Києві отримувало 145,5 тис. домогосподарств, що у 4,3 рази більше, ніж у листопаді 2014р. Більшість домогосподарств, які отримують компенсації на оплату ЖКП складаються з однієї особи.

Поміж тим, протягом січня–листопада цього року за субсидіями звернулось 171,8 тис. домогосподарств, що у 2,3рази перевищує показники січня–листопада 2014р.

У цей період в місті було призначено житлові субсидії 171,6 тис. домогосподарств, тобто 99,9% від загальної кількості тих, хто звернувся.Отже, кількість домогосподарств, яким призначено субсидії, збільшилась у 2,4 рази.

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату ЖКП за 11 місяців цього року становила 34,5 млн. грн, що у 2,1 раза більше відповідного показника 2014року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні за 11 місяців цього року кількість домогосподарств, які отримують житлові субсидії зросла в чотири рази. Окрім того, загалом на ці цілі було витрачено майже 15 млрд грн, що перевищує минулорічні показники майже на 13 млрд грн.

 
Коментарі (0)