ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам вдвічі підвищують квартплату

Киянам вдвічі підвищують квартплату

Підвищення цін у КМДА пояснюють тим, що багатьом компаніям не вистачає грошей, щоб надавати необхідні послуги.

Наступного тижня кияни отримають платіжки з подвійною квартплатою. Згідно з розпорядженням КМДА, з 1 липня за послуги з утримання будинків та прибудинкової території мешканцям будинків комунальної власності (без ОСББ чи ЖБК) нараховується тариф: 5,8 грн/кв. м при оплаті до 20 числа поточного місяця і 6,43 грн — після.

Раніше кияни платили за 2,8 і 3,3 грн за кв. м відповідно.

Підвищення цін у КМДА пояснюють тим, що багатьом компаніям не вистачає грошей, щоб надавати необхідні послуги.

В мерії обіцяють посилити контроль за роботою ЖЕКів та поліпшити якість обслуговування. За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, найближчим часом ЖЕКи почнуть збирати жителів і обговорювати з ними всі необхідні ремонти будинків, при цьому оголошуючи вартість робіт. Крім того, днями по місту розмістять оголошення про вакансії слюсарів і двірників. «Ми запропонуємо двірникам зарплату в 5-6 тис. грн і розділимо функції між двірником і прибиральником, що має поліпшити якість прибирання всередині будинку та на прибудинковій території», — говорить він.

Крім того, мерія починає формувати кадровий резерв на посади начальників керуючих компаній, куди зможе потрапити будь-хто з відповідною освітою і досвідом після співбесіди.

До речі, на думку екс-голови Мінжкг Олексія Кучеренка, головними проблемами ЖЕКів є неналежна організація праці, слабка продуктивність, а також зловживання керівництва.

«Без вирішення цих проблем ситуація не зміниться, навіть якщо тариф буде підвищено в 20 разів», — переконаний він.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Серпня 2017 p. 20:19
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.-------------------------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році замість радянського рубля був запроваджений український купонокарбованець, і з 1992 року по 1996 рік цей купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів! У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року по 2014-й рік гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця . --------------------------------А що це таке взагалі інфляція, тобто знецінення національних грошей ? Це не що інше як масовий та тихий грабунок людей владою.