ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиянам затримують надходження квитанцій за ЖКП

Киянам затримують надходження квитанцій за ЖКП

Кияни отримають платіжки за ЖКП пізніше, аніж зазвичай. Це пов’язано з переходом комунальників на нові договірні відносини. Мешканці столиці зможуть одержати квитанції лише відсьогодні.

Киянам пояснили, чому вони пізніше отримають квитанції на оплату житлово-комунальних послуг. За словами заступник директора КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Андрія Щербини, затримка пов’язана з переходом на нові договірні відносини. Він зазначив, що мешканці Києва отримають платіжки 15 вересня. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Рахунки споживачі отримають 15 вересня», – повідомив пан Щербина на прес-конференції в четвер.
 
За його словами, затримка з розсилкою квитанцій зумовлена переходом на нові договірні відносини, оскільки раніше в ролі виконавця комунальних послуг виступали ЖЕКи, а з вересня – безпосередньо підприємства, які надають ці послуги.
 
«Форма нових квитанцій буде дещо відрізнятися від тієї, яка була до вересня, проте тарифи будуть ті ж, які введені в дію з 1 липня», – наголосив пан Щербина.
 
Раніше «Україні Комунальній» джерела в ГІОЦ в рамках неформальної розмови розповіли про причини затримок надходження квитанцій минулого місяця. За словами співрозмовника, ГІОЦ боявся розсилати платіжки киянам. Це було пов'язано тим, що з 1 липня тарифи на ЖКП зросли в середньому на 60%. Місцева влада побоювалася «соціального вибуху» киян, через нібито «космічні» цифри у квитанціях.
 
Коментарі (0)