ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКияни дихатимуть на повні груди

Кияни дихатимуть на повні груди

Київська міська рада надала статус скверу земельній ділянці на розі вулиць Велика Окружна та Зодчих навколо озера «Віра» в Святошинському районі.

Київська міська рада надала статус скверу земельній ділянці на розі вулиць Велика Окружна та Зодчих навколо озера «Віра» в Святошинському районі. Про це сьогодні повідомив голова постійної комісії міськради з питань екологічної політики, голова депутатської фракції «Республіка Київ», голова Партії Зелених України Денис Москаль.

 
«Створення скверу на цій території не тільки поліпшить ситуацію із забезпеченням жителів Святошинського району зеленими зонами, а й сприятиме впорядкуванню озера« Віра». Ми завжди підтримуємо ініціативу місцевих жителів щодо створення нових скверів. Я дуже вдячний громадськості за активну життєву позицію та небайдужість до стану навколишнього середовища», - зазначив пан Москаль.
 
Депутат заявив, що Київрада в ході сьогоднішнього засідання надала статус скверу ще одній ділянці в Святошинському районі - на вул. Булгакова навколо водойми. Також підкреслив, що два нових сквери будуть включені до Програми розвитку зеленої зони Києва.
 
«Збільшення кількості скверів позитивно вплине на екологічну ситуацію в столиці та самопочуття киян. Адже дерева виробляють кисень, затримують пил і знижують концентрацію газів у повітрі. Наприклад, в зоні зелених насаджень рівень запиленості повітря в 2-3 рази нижче, ніж на відкритих ділянках. Створюючи нові сквери, ми збільшуємо кількість зелених насаджень на душу населення. Зараз цей показник становить лише 16 кв. м на одного киянина. Безумовно, його необхідно збільшувати. До того ж, це передбачено Стратегією розвитку Києва», - зазначив Москаль.
 
Політик нагадав, що у Стратегії розвитку Києва до 2025 року заплановано збільшення показника забезпеченості киян зеленими зонами з 16 до 20 кв. м на одну людину.
 
 
Коментарі (0)