ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКияни обрали найкомфортніший район міста

Кияни обрали найкомфортніший район міста

Дніпровський район визнали найкомфортнішим для життя. Торік він був п’ятим у рейтингу. Улюбленим серед орендарів став Печерськ, а для велосипедистів та автолюбителів рекомендують Деснянський

 

Дніпровський район визнали найкомфортнішим для життя. Торік він був п’ятим у рейтингу. Улюбленим серед орендарів став Печерськ, а для велосипедистів та автолюбителів рекомендують Деснянський. Про це свідчать результати опитування OLX.

В ньому брали участь 8 тисяч киян, які оцінювали свої райони за критеріями безпеки, чистоти, інфраструктури, транспорту та якості життя.

Рейтинг районів Києва за 5-бальною шкалою:

Дніпровський – 3,1

Дарницький – 3,08

Подільський – 3,07

Голосіївський – 3,064

Солом’янський – 3,061

Оболонський – 3,061

Печерський – 3,04

Деснянський – 3,03

Святошинський – 3,02

Шевченківський – 3,01

Найбезпечнішим районом міста назвали Печерський (3,05 з 5).

Найчистіші для киян – Голосіївський та Дніпровський райони (2,95 та 2,9 з 5 відповідно).

Найкраща інфраструктура – у жителів Солом’янки та Оболоні (3,59 та 3,55). 

Найкраще транспортне забезпечення – у Дніпровському та Оболонському районах. А Печерськ і Поділ, навпаки, не дуже «дружать» із транспортом. Деснянський район назвали найкращим для автомобілістів та велосипедистів.

Найліпша ситуація з якістю життя – на Солом’янці (3,21) та Дарниці (3,2). Жителі цих районів дуже задоволені своїми стосунками із сусідами. 

Опитування також показало, що 61% мешканців столиці живуть у старших будинках – сталінках, хрущовках чи чешках. При цьому найбільше мають власне житло чи винаймають такі домівки у Солом’янському (70%) та Дніпровському (67%) районах. 

Ще 26% киян зазначили, що обрали для проживання новобудови. Найчастіше жителі столиці надають перевагу Голосіївському (35%), та Дарницькому (33%) районам. Решта 13% містян «проголосували» за приватний сектор, зокрема у Святошинському районі та Голосіївському.

У будинках житлового фонду до 2011 року мешкають 40% орендарів і 60% власників квартир. А от у новобудовах розподіл зміщується в бік володарів – їх там 66%, а тих, хто винаймає житло, – 34%. До речі, орендують найбільше у Печерському районі, а мають своє помешкання – у Деснянському.

 

 

 

 

 
Коментарі (0)