ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКияни очікуватимуть окремих платіжок за вивезення сміття

Кияни очікуватимуть окремих платіжок за вивезення сміття

У Києві з’явитисься окремі платіжки за вивезення сміття, проте поки що самі тарифи на вивезення сміття істотно не зміняться.

У Києві з’явитисься окремі платіжки за вивезення сміття, проте поки що самі тарифи на вивезення сміття істотно не зміняться.

Киянам варто очікувати окремих платіжок за вивезення сміття. Київрада ухвалила рішення вивести цю послугу окремо з тарифу за утримання будинків і прибудинкової території.

Про це повідомляє Сегодня.ua з посиланням на КМДА.

"Люди отримають ще одну платіжку. Відповідно, на цю суму зменшиться і платіжка за "комуналку". Раніше тариф з вивезення сміття розраховувався з одного квадратного метра, але це не зовсім правильно. Адже сміття виробляють не метри, а люди. У місті багато випадків, коли прописана одна людина, а в квартирі їх проживають п'ятеро або семеро ... Тому методика вартості послуг, яку розробили в Кабміні, розраховуватиметься на одну людину і залежатиме від кількості мешканців, зареєстрованих в квартирі", – пояснює  Юлія Грамотна, радник заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

За її словами, поки тарифи на вивезення сміття істотно не зміняться.

"Як тільки у нас будуть на руках конкретні розрахунки для будинків, ми зможемо озвучити чіткі тарифи. На цьому тижні ми проведемо нараду з ГІОЦ і операторами ринку. Платіжки слід очікувати через пару місяців",- підкреслила чиновниця.

Раніше в столиці без попередження істотно подорожчала квартплата. Йдеться про 147 будинків по всьому місту – в Дарницькому, Святошинському, Дніпровському, Голосіївському та Шевченківському районах. Жителі цих будинків, які отримали  платіжки за березень, що "поважчали", не можуть зрозуміти, чому сталося подорожчання. Якщо в лютому тариф за один "квадрат" житлоплощі становив 4,97 грн, то за новими розцінками потрібно платити вже 7,47 грн.

Також в Києві заборонили білити дерева і бордюри. Раніше вважалося, що це захищає рослини і створює затишок в місті. Але зараз за побілку на дереві можна отримати великий штраф.

Тим часом, поки уряд збирається змінити правила оренди житла і вивести цей ринок з тіні, вартість орендних квартир падає. За півроку зняти квартиру в Києві стало дешевше в середньому на 9%.

 

 
Коментарі (0)