ГоловнаКоментаріТранспортКияни пересядуть у громадський транспорт

Кияни пересядуть у громадський транспорт

Внаслідок активізації Київською владою роботи по наповненню муніципальних парків наземного транспорту, у столиці зникнуть маршрутки приватних перевізників.

Внаслідок активізації Київською владою роботи по наповненню муніципальних парків наземного транспорту, у столиці зникнуть маршрутки приватних перевізників.

Про це в коментарі сказав генеральний директор КП «Київпастранс» Микола Ламбуцький.

«Це абсолютно нормальне явище, коли усі їздитимуть на автобусах, у нас колись так було і так є зараз у всьому світі. Це все одно, що стоїть супермаркет і стоїть неприглядний кіоск: сьогодні люди все більше ідуть в супермаркет», - сказав Микола Ламбуцький.

Разом із цим ні один із водіїв приватних маршруток не залишиться без роботи:

«На початку року у нас було 9,2 тис. працівників, а сьогодні вже 10 тис. за рахунок водіїв, яких ми взяли на роботу. Робочі місця є, вони нікуди не зникають. В основі своїй ми запрошуємо водіїв приватних маршруток, перевчаємо на електротранспорт, у нас є свій навчальний комбінат, іногороднім надаємо гуртожитки. Є навіть цілий напрямок діяльності – створення інфраструктури для тимчасового проживання людей, які хочуть у нас декілька років попрацювати в Києві», - зазначив директор підприємства.

Читайте також: «Жовта картка» для столиці

Також у планах на найближче майбутнє – розвантажити транспорту розв'язку на лівому березі. Для цього планується відкрити додаткові станції міської електрички.

«Планується відкрити ще 4 станції: Протасів Яр і Київ Московський на правому березі та Радужна і ще одна, наразі із нею визначаємось, на лівому березі. На Радужній це буде такий собі пересадочний вузол, на кінцевій нового трамваю. Це значною мірою допоможе розвантажити наземний транспорт – автобуси, маршрутки, тролейбуси. Вже зараз електричка взяла на себе 45 тис. осіб в день, а створення нової комунікації завантажить електричку як мінімум на таких лівобережних станціях, як Радужний і Троєщина, рази в 2. І це лише на початку, в подальшому буде більше», - зазначив Микола Ламбуцький.

Читайте також: Східний експрес по-київськи

Нагадаємо, наразі в столиці активно впроваджується проект із розбудови метрополітену. За останні два роки в експлуатацію було введено 4 станції. В кінці жовтня відкриється ще одна – Іподром.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)