ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКияни пригальмували зі здачею квартир в оренду

Кияни пригальмували зі здачею квартир в оренду

Протягом останнього місяця кількість столичних квартир, які здаються в оренду, зменшилася майже на 30% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За період з 1 по 31 січня 2014 року, по 10 адміністративним районам Києва було здано в оренду 913 квартир. Цей показник на 29,4% менше, ніж у грудні 2013 року, - повідомляє «Gazeta.ua».

Найбільш популярними виявилися однокімнатні квартири. З ним було укладено 45% від загального обсягу угод. На двокімнатні квартири довелося 39% угод, а на трикімнатні і більше-лише 16%.

Так, в січні 2014 року максимальна кількість угод припало на квартири ціновій категорії від 4,5-7 тис. грн. На їх частку припало 48% від загального обсягу укладених договорів.

При цьому, кількість угод оренди квартир вартістю до 4,5 тис. грн на місяць склало 39% від загальної кількості. Ще 13% орендованих квартир коштували понад 7 тис. грн на місяць.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві мінімальна вартість оренди квартири складає 2,4 тис. грн. За ці гроші можна орендувати однокімнатну квартиру загальною площею 21 кв. м, яка знаходиться на околиці міста, а до найближчої станції метро без заторів добиратися 20 хвилин.

 
Коментарі (0)