ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни «шикуються» за збільшеними житловими субсидіями

Кияни «шикуються» за збільшеними житловими субсидіями

У столиці збільшилася кількість бажаючих отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Крім цього, у 2,5 разів зріс і розмір компенсації та становить майже півтисячі гривень.

За три місяці 2015 року у Києві за наданням субсидії на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 16,4 тис. домогосподарств. Ця цифра перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 26,2%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Призначено житлові субсидії у цей період 2015 року 14,7 тис. домогосподарств, що становить 89,6% від загальної кількості звернень. Порівнюючи з показниками січня-березня 2014 року, кількість призначених субсидій збільшилась на 15,1% (1,9 тис. домогосподарств). Найбільша кількість домогосподарств, яким призначено субсидії з початку року, зафіксована у Дніпровському районі столиці.

У березні на оплату ЖКП та електроенергії у столиці субсидії отримали 52,4 тис. домогосподарств. Це на 55,8% більше, ніж за березень 2014 року.

Зокрема, за кількістю членів, домогосподарства, які звернулися за отриманням державної компенсації на ЖКП, переважно складаються з однієї особи – 64,8% від загальної кількості.

Загалом сума призначених субсидій за три місяці 2015 року становить 6431,9 тис. грн. Для порівняння – у минулому році за аналогічний період сума була меншою у три рази.

Зауважується, що середній розмір субсидії на ЖКП на одне домогосподарство у березні цього року зріс, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, у 2,5 рази і становив 431,4 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у березні 2015 року середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року в 3 рази і становив 273,9 грн.

 
Коментарі (0)