ГоловнаВибір редакціїУтилізація ТПВКияни стали економити на вивезенні сміття

Кияни стали економити на вивезенні сміття

Укладання з підприємцями, власниками малих архітектурних форм договорів на вивезення побутових відходів дозволило зекономити жителям Києва протягом минулого року понад 3 млн грн

Нагадаємо, що рік тому депутати Київради підтримали рішення щодо упорядкування діяльності тимчасових споруд, яким їх власників зобов’язали сплачувати за вивезення утворюваних відходів. Раніше, до прийняття цього рішення, понад 90% підприємців малих архітектурних форм користувались встановленими на прибудинкових територіях контейнерами безкоштовно.

На сьогоднішній день КП «Київкомунсервіс» уклало з підприємцями понад 4,5 тис. договорів на вивезення побутових відходів. За словами директора КП  «Київкомунсервіс» Сергія Мельника, це дозволило зменшити навантаження на мешканців столиці в частині оплати послуг за вивезення побутових відходів.

Також Сергій Мельник зауважив, що наразі не всі підприємці сумлінно ставляться до свого обов’язку щодо сплати за вивезення утворених відходів, накопичуючи їх на контейнерних майданчиках, порушуючи тим самим санітарні норми та створюючи додаткове негативне екологічне навантаження на прибудинкову територію.

 
Коментарі (0)