ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни вимагають переглянути розміри оплати за газ

Кияни вимагають переглянути розміри оплати за газ

Теплопостачальні підприємства почали проводити гідравлічні випробування тепломереж, які супроводжуються призупиненням постачання гарячої води в багатоквартирні будинки.

 

У Києві стартувала підготовка до майбутнього опалювального сезону 2017-2018 років.

Теплопостачальні підприємства почали проводити гідравлічні випробування тепломереж, які супроводжуються призупиненням постачання гарячої води в багатоквартирні будинки. У такій ситуації споживачам доводиться платити більше за спожитий газ, хоча багато для підігріву води використовують бойлери.

Як стало відомо порталу Domik.ua, щоб не переплачувати за природний газ в період припинення постачання гарячої води, споживачі просять зареєструвати бойлери. Відповідне звернення було оприлюднене на сайті петицій до столичної влади. Автор документа Оксана Буткалюк звертає увагу на додаткові витрати, які несуть споживачі в період припинення постачання гарячої води.

Читайте також: Без тепла: як відключити квартиру від централізованого теплопостачання і гарячої води

«Пропоную поставити на облік всі бойлери для підігріву води. Після цього припинити знімати з цих квартир додаткову плату за газ (при відсутності гарячої води) нібито для її підігріву », - йдеться в петиції. Автор звернення зазначає, що споживачам доводиться платити і за газ, і за електроенергію.

Проголосувати за петицію можна протягом 77 днів на сайті https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=6096. Петиція буде переглянута владою, якщо її підтримає не менше 10000 чоловік.

Дізнатися більше інформації про принцип формування тарифів на ЖКП та висловити свою думку щодо цього питання можна на форумі порталу Domik.ua в розділі «Всі про ЖКП в Україні».

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Травня 2017 p. 22:19
У нормальних країнах усі планові гідравлічні випробування тепломереж давно проводяться без відключення гарячого водопостачання. --------------------------------------------------------------------------Одним із пережитків соціалістичного режиму є регулярні відключення гарячого водопостачання , особливо у неопалювальний період. Але чомусь теперішній олігархічний режим не бореться із цим рудиментом "совка", навіть навпаки, посилює та поглиблює його. От би де показати перевагу капіталізма над соціалізмом! Але у нас за 25 років незалежності нічого у цьому плані не зроблено на краще... Натомість олігархічний режим руйнує пам"ятники, перейменовує вулиці, зупинки..., а кому це потрібно, крім самих олігархів?