ГоловнаНовини ЖКГПодіїКияни вимагають повернення підприємств-монополістів місту

Кияни вимагають повернення підприємств-монополістів місту

Кияни вимагають від місцевої влади повернути підприємства у власність міста. Зокрема, пропонується це вирішити єдиним нормативно-правовим актом на сесії Київради.

У Києві громадяни вимагають повернути стратегічні об’єкти, такі як АК  «ПАТ Київводоканал», ПАТ «Київенерго»та ПАТ «Київгаз» у власність міста. Відповідна петиція із зверненням до місцевої влади зареєстрована на сайті Київської міської ради.

«Вважаю,що підняття тарифів нечесні. Порушення Конституції. Спершу треба підвищити пенсії, зарплати, стипендії , а потім - тарифи. Якщо вже підняли нам тарифи, то нехай мої гроші йдуть на благо Києва,ніж в кишеню олігархам. Об'єкти стратегічного призначення можна повернути Києву, тому що не було референдуму», - йдеться в тексті петиції.

Ініціатор петиції наголошує, що повернути підприємства у власність Києва необхідно на сесії міської ради.

Петицію на сайті Київради вже підтримало більше 220 людей.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, поодинокі позови до суду через неякісне надання житлово-комунальних послуг неефективні, лише об’єднавшись, громада може виграти справи проти монополістів. На цьому наполіг під час прес-конференції експерт «У.К.», екс-Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.
 
«Немає сенсу та і можливості у бабусь судитися із монополістом. Потрібно збиратися й подавати колективні позови. Я вас запевняю, що колективно за пів року можна «роздягнути» «Київводоканал». І не вони будуть жалітись на борг населення в мільярд гривень, а ми спільно доведемо, що підприємство заборгувало споживачам» - зазначив він.

 
Коментарі (0)